28-02-2022

Rechtbank oordeelt: publicatie van bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’ is rechtmatig

In het vonnis van 21 februari 2022 heeft de rechtbank Den Haag geoordeeld dat het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging bevoegd is bedrijven met het bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’ op haar website te vermelden. Die bevoegdheid is geregeld in het controlereglement.

Verder heeft de rechtbank geoordeeld dat de verplichte correctie van geconstateerde cao-overtredingen over het verleden geen invloed hebben op het al afgegeven bedrijfsoordeel. Zo staat dat in artikel 5 lid 8 van het controlereglement. Bedrijven kunnen publicatie van het bedrijfsoordeel voorkomen door overtredingen uit het verleden te herstellen en door vervolgens bij een tijdige hercontrole aan te tonen dat zij de cao over een nieuwe controleperiode wel correct naleven. Bedrijven die al gepubliceerd zijn met een ‘onvoldoende’ kunnen ook nu nog zelf een hercontrole aanvragen. Als het resultaat daarvan ‘voldoende’ is, wordt het bedrijf van de lijst gehaald. Een toelichting op de publicatie van bedrijfsoordelen en de lijst vind je hier.

Ten slotte heeft de rechtbank ook geoordeeld dat er bij vermelding van bedrijven op de publicatielijst geen sprake is van willekeur door SFPB. SFPB heeft een beleid en past dat op alle bedrijven op gelijke wijze toe.

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid