08-03-2022

Financieel fit

Bij drie op de vijf bedrijven lopen mensen rond met geldproblemen, zo blijkt uit Nibud-onderzoek. Mensen die in dienst zijn, uitzendkrachten of ingehuurde zzp’ers, veel mensen hebben betalingsachterstanden of schulden. Geldproblemen hebben vaak grote invloed op het dagelijks functioneren, privé en op het werk. Ook voor het bedrijf heeft dit gevolgen. Denk aan kosten voor het verwerken van loonbeslagen, productiviteitsafname en kosten voor verzuim.

Nibud heeft handige middelen ontwikkeld die je helpen om het gesprek met je collega of medewerker aan te gaan. Dat zijn een Gesprekshandreiking en een Signaalkaart. De Gesprekshandreiking geeft handvatten om het gesprek aan te gaan. De Signaalkaart bevat een lijst met signalen die kunnen duiden op geldproblemen.

Samen bieden de twee middelen een praktisch en compleet hulpmiddel om goed voorbereid het gesprek aan te gaan. Ze helpen je om:

  • te signaleren – je krijgt een lijst signalen die kunnen duiden op geldproblemen;
  • het gesprek aan te gaan – tips bij voorbereiding, ijsbrekers om het gesprek te starten en manieren om in contact te blijven;
  • door te verwijzen – hoe kun je goed doorverwijzen en naar welke organisaties.

Ook VGZ helpt jouw medewerkers graag bij geldzorgen. Bijvoorbeeld met een online workshop Mirro e-Health.

 

 

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid