Branche RI&E

De RI&E geeft een helder overzicht en een beoordeling van de risico's van het werk. De branche-RI&E is een handig online hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw personeel niet onnodig aan arbeidsrisico's wordt blootgesteld. Met een RI&E zet u de arbeidsrisico's op een rij. Zo kunt u ze gericht aanpakken! Een Ri&E bestaat uit twee onderdelen:

  1. een lijst (risico-inventarisatie) met alle veiligheids- en gezondheidsrisico's in uw bedrijf en
  2. een plan van aanpak voor het oplossen ervan.

Gratis RI&E-account aanvragen

Bekijk de vaak gestelde vragen

Bekijk de voordelen in de video

 “Waarom de branche-RI&E Beveiliging gebruiken?”

Toetsingsvrijstelling

Iedere werkgever (met personeel) moet een RI&E-onderzoek doen en in veel gevallen moet deze RI&E ook getoetst worden. Bedrijven met maximaal 25 werknemers die gebruikmaken van de branche-RI&E komen in aanmerking voor toetsingsvrijstelling. Het instrument is erkend door het Steunpunt RI&E. Dit herkent u aan dit icoontje: 

Oplossingen in de Arbocatalogus

Op zoek naar oplossingen of maatregelen om de risico's in uw bedrijf te beheersen? Bekijk dan de Arbocatalogus van de beveiligingsbranche!
De Arbocatalogus is een digitaal hulpmiddel waarin op sectorniveau oplossingen en aanbevelingen zijn vastgelegd om veilig en gezond te werken. Bij de risico's in de branche-RI&E van de Beveiligingsbranche kunt u via diverse links doorklikken naar een oplossing in de Arbocatalogus.

De branche-RI&E is in 2020 door sociale partners samen, geactualiseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een vragenlijst is opgenomen over het risico op Covid-19. Ook deze vragenlijst biedt u inzicht in de risico’s op besmetting én op oplossingen daarvoor.