Duurzaam meedoen

Bewustwording en noodzaak tot het ontwikkelen van talenten, vaardigheden en competenties voor huidige en toekomstige functies

Gratis scholingsvouchers voor beveiligers

Beveiligers opgelet! Heb je interesse in een training, cursus of mbo-opleiding? Vraag dan nu je scholingsvoucher aan ter waarde van maximaal € 2.000,-. Naast scholing kun je ook aanvragen doen voor studieloopbaanadvies en studiebegeleiding. Pak de kans om je verder te ontwikkelen en meld je aan. Een aantal opleidingen zijn door de opleidingscommissie uitgesloten van deelname. Bekijk hier welke dat zijn.

Meer informatie

Nog geen keuze gemaakt voor een opleiding? Maak dan gebruik van gratis studieloopbaanadvies

Heb je nog geen keuze gemaakt voor een opleiding? Meld je dan nu aan voor een gratis studieloopbaanadvies, verzorgd door de loopbaancoaches van James. In een aantal gesprekken helpen ze jou de juiste keuze te maken om tot een goede scholingsaanvraag te komen.

Meer informatie

Wil je een extra steuntje in de rug bij je opleiding?

Wil jij graag begeleiding krijgen bij je opleiding? Bijvoorbeeld bij het plannen en structureren of bij het verminderen van onzekerheid of faalangst. Het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging geeft naast de mogelijkheid van het aanvragen van gratis scholingsvouchers ook de mogelijkheid om gratis studiebegeleiding aan te vragen. Wacht niet langer en vraag naast je scholingsvoucher ook gelijk gratis studiebegeleiding aan. 

Wil je gedurende de opleiding aanspraak maken op studiebegeleiding, dan is dit ook mogelijk. Je kunt je hier ook later voor aanmelden.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Komt een opleiding voor Coördinator Beveiliging, Beveiliger 3 of Certificaat C ook in aanmerking?

Nee, deze opleidingen zijn uitgesloten en kan geen aanvraag voor worden gedaan.

Mag ik mijn scholingsvoucher gebruiken voor een hbo-opleiding? 

Nee, dat is niet toegestaan. De scholingsvouchers mogen alleen worden gebruikt bij mbo-opleidingen. 

Hoe kan ik studieloopbaanadvies aanvragen? 

Bij de aanmelding voor een scholingsvoucher kun je aangeven dat je nog geen keuze hebt gemaakt en graag eerst gebruik wil maken van gratis studieloopbaanadvies. 

Mag ik een scholingsvoucher aanvragen als ik de opleiding Beveiliger 2 wil volgen?

Nee, dat is niet mogelijk. De opleiding Beveiliger 2 is een verplichte opleiding en dient betaald te worden door de werkgever. 

Kan ik ook gedurende mijn opleiding studiebegeleiding aanvragen? 

Ja, dat is mogelijk. Aanmelden voor de studiebegeleiding kun je gedurende je opleiding hier aanvragen. 

Mag ik een scholingsvoucher aanvragen als het bedrijf waar ik werkzaam ben niet onder de cao Particuliere Beveiliging valt?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Deze scholingsvouchers worden enkel beschikbaar gesteld voor werknemers van bedrijven die onder de cao Particuliere Beveiliging vallen en premie afdragen aan het SFPB.

Voor welke opleidingen kan ik gebruik maken van de voucher?

Scholingsvouchers kunnen ingezet worden voor cursussen, trainingen en mbo-opleidingen (die niet door de werkgever verplicht worden).

Kan ik ook een cursus volgen met de voucher?

Ja, dat is mogelijk. Let op: Je kunt je scholingsvoucher maar één keer aanvragen.

Kan ik de voucher gebruiken voor een EHBO-opleiding, VCA of beveiliger 3?

Nee, dat is niet mogelijk. Deze opleidingen vallen niet onder de voorwaarden.  

Hoe werkt de procedure voor het aanvragen van een voucher?

Als je weet welke opleiding je wilt volgen, dan kun jij je aanmelden voor een scholingsvoucher. Na akkoord van het SFPB mag jij je inschrijven voor de opleiding. De opleider stuurt de factuur dan naar het SFPB. 

Ik wil best een opleiding gaan volgen, maar weet nog niet welke. Kunnen jullie mij helpen?

Ja, dat kan. Bij het aanvraagformulier kun je aangeven dat je nog geen keuze hebt gemaakt en graag studieloopbaanadvies wil aanvragen. Je wordt gekoppeld aan de ervaren adviseurs van James om te komen tot een goede scholingsaanvraag. 

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid