Blog - Gratis opleiding met persoonlijke studiebegeleiding

Wil jij je verder ontwikkelen en graag scholing volgen? Vraag dan gratis een scholingsvoucher aan

Kom uit je comfortzone en grijp die kans!
Gratis opleiding met persoonlijke studiebegeleiding

Als je wordt klaargestoomd als beveiliger, moet je vaak in heel korte tijd veel leren. Dat kan best lastig zijn.  Als je bijvoorbeeld veel ballen hoog moet houden door een gezin, of in een leer-werktraject zit. Het is fijn om dan wat hulp te krijgen. Wim Adriaanssen werkt zeven jaar in de beveiliging. In de afgelopen jaren heeft hij gratis scholingstrajecten gedaan. Wim vertelt je hieronder waar hij tegen aanliep en hoe de studiebegeleiding van September Advies hem heeft geholpen.

Moeite met motivatie
Wim: “Waarom ik een opleiding ben gaan doen? Ik vind het leuk om kansen te creëren voor mijzelf die meer perspectief bieden in de beveiligingsbranche. Ik wil graag verder kijken dan mijn papiertje en ik houd van een uitdaging. Met de gratis scholingsvoucher t.w.v. 2000 euro, greep ik de kans om de opleiding tot Centralist te doen. Maar in eerste instantie liep ik vast. Ik stelde het leren steeds uit. Ik bladerde een boek door, maar vond het lastig om dingen te onthouden. En daardoor was het dus moeilijk om mijzelf te motiveren. Toen zag ik op beveiliginsbranche.nl dat ik ook gratis studiebegeleiding kon krijgen. Dat wilde ik wel uitproberen, dus heb ik me aangemeld via die website.”

Actie!
“Ik werd gekoppeld aan studiecoach Lizzy van September Advies. Na een online kennismakingsgesprek startten we met de studiebegeleiding. In het begin hadden Lizzy en ik wekelijks een online gesprek, later werd dit verspreid naar om de 2 à 3 weken. Dat het online was vond ik niet erg, want Lizzy was betrokken en heel sympathiek. De menselijke maat was echt aanwezig. Eerst heeft ze afgetast hoe ik het beste kan leren. Daarna hebben we samen een helder plan gemaakt. Ik wist dan ook precies waar ik over 3 maanden moest zijn. Het boek van mijn opleiding heb ik per hoofdstuk gelezen en Lizzy overhoorde dan mijn samenvattingen. Zo ging het leren voor mij veel gemakkelijker! De begeleiding was enthousiast en motiverend, maar ook een stok achter de deur: ‘Neem niet te veel hooi op je vork in 1 keer, niet uitstellen, niet opgeven, je kunt het.’ Lizzy motiveerde mij door haar positieve uitstraling en woorden. Ze zei nooit dat iets fout was, maar gaf mij het gevoel dat ik het wel kon.”

Tips and tricks
“Omdat ik moeite had met doseren van het leren, hebben we een planning gemaakt die voor mij heel geruststellend werkte: van 17.00 tot 18.00 uur lezen, over 3 dagen weer een stukje, etc. En bij het maken van samenvattingen leerde Lizzy mij dat het belangrijk is dat je niet gaat knippen en plakken, maar het in eigen woorden samenvat. Dan onthoud je het beter. Daarnaast viel ik bij het leren altijd terug op iets wat gemakkelijk was en wat ik al kende. Daarom kreeg ik de tip: Begin niet altijd vooraan in een boek, maar begin ook eens bij hoofdstuk 6. Welke onderwerpen wil je nog meer kennen? Daar moet je ook in oefenen.”

Nooit uitgeleerd
“De studiebegeleiding heeft mij over de drempel heen geholpen om verder te gaan met leren. Het heeft mij veel vertrouwen gegeven in mijzelf, omdat ik niet meer vastloop. Op dit moment ben ik weer een opleiding aan het doen, nu voor Coördinator beveiliging. Ik heb geen studiebegeleiding meer, maar ik zet de leermethode in die ik van Lizzy heb geleerd en dat gaat goed. Ik kijk met een positief gevoel uit naar het examen. Voor de toekomst hoop ik dat er meer functies binnen de beveiliging komen. Dan ben ik er klaar voor!”

Wil jij ook gratis studiebegeleiding van September Advies? Meld je hier aan!

 
Beveiliger Wim: “Twijfel je nog over bijscholen?  Kom uit je comfortzone. Willen is kunnen! Er zijn mensen die je daarbij helpen. Ik kan de studiebegeleiding iedereen aanraden. Ik zou zeggen: doen!”

 
Studiecoach Lizzy van September Advies: “Leuk om samen te kijken naar wat jou helpt, welke handvatten hierbij passen. Ook vind ik het belangrijk om veel stil te staan bij de successen die jij behaalt, dit zorgt voor een positieve sfeer en meer motivatie.”


Studiecoach Joeri van September Advies: “De gesprekken bij studiebegeleiding hebben geen standaard opbouw. Uit het kennismakingsgesprek komt naar voren wat jij eruit wilt halen en wat jouw leerbehoefte is. Daar hebben we allerlei tools en oefeningen voor. Ontzettend leuk dat ik jou hierbij een duwtje in de rug kan geven.”

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid