Studieloopbaanadvies

Wil je hulp krijgen bij het kiezen van een geschikte opleiding, maak dan gebruik van het gratis studieloopbaanadvies

Aanmelden

Ben je beveiliger en wil je graag een aanvraag doen voor een scholingsvoucher, maar weet je nog niet voor welke opleiding, dan is een gratis studieloopbaanadvies misschien wat voor jou. Het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) werkt hiervoor samen met James.

Door middel van adviesgesprekken geeft een loopbaancoach jou inzicht in je studiemogelijkheden. Deelname is vrijwillig en op eigen initiatief.

De coach begeleidt je bij het concreet maken van een mogelijke studierichting en het passend maken van deze mogelijkheid. Vragen die hierbij aan de orde komen, zijn:

  • Welke opleiding past bij jouw niveau?
  • Is dit de juiste opleiding voor het werk dat je wil gaan doen?
  • Is het haalbaar naast werk en andere verplichtingen?
  • Hoe pak je het studeren op?

Programma

Het traject ziet er als volgt uit: 

  • Intakegesprek van maximaal een half uur waarin de vragen en het doel helder worden gemaakt; inventarisatie van je scholingswens.
  • Eén loopbaangesprek waarin een instrument kan worden ingezet, de best aansluitende opleiding wordt onderzocht (qua niveau en inhoud), arbeidsmarktkansen worden bekeken, waardoor het scholingsadvies concreet wordt.
  • Afrondend gesprek tijdens de start van de opleiding of gaandeweg de opleiding. 

Een traject wordt afgerond met een voor jou ingevuld scholingsadvies.

Voor wie

Beveiligers die een scholingsvoucher willen aanvragen, maar nog geen keuze hebben gemaakt voor een opleiding. 

Procedure aanmelding

Bij het aanmeldformulier van de scholingsvoucher kun je een keuze maken tussen het aanvragen van een scholingsvoucher of het aanvragen van studieloopbaanadvies. Als je een aanvraag hebt gedaan voor studieloopbaanadvies, dan word je door het SFPB gekoppeld aan een ervaren loopbaancoach van James. 

Aanmelden

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid