Servicepakket
Breed pakket diensten aangeboden door partners

Financiële coaching voor medewerkers door Sammen

Financiële problemen bij medewerkers; ze komen bij elk bedrijf voor. Door het incidentele karakter en de complexe problematiek rondom financiële zaken van een medewerker, ontbreekt het de werkgever logischerwijze aan de benodigde expertise om hier adequaat mee om te gaan.

Het komt voor dat een medewerker zelf geen oplossing meer kan vinden voor zijn financiële situatie en is er behoefte aan tijdelijke steun. Het Servicecentrum heeft afspraken gemaakt met Sammen om zowel medewerkers als werkgevers in de Beveiligingsbranche te ondersteunen. Zij kunnen u met de volgende diensten ondersteunen:

  • financiële coaching bij financiële problemen of life-events, zoals een echtscheiding
  • financiële coaching als voorwaarde bij verstrekken voorschot of lening
  • trainingen voor leidinggevenden en HRM (zoals gespreksvoering bij loonbeslag)
  • gesprekken in het kader duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit waarbij persoonlijke financiën een rol spelen
  • begeleiding outplacement
  • beleidsondersteuning

 

De financieel coaches van Sammen hebben alle expertise in huis om medewerkers met financiële problemen of - zorgen goed te begeleiden naar een structurele oplossing. Zij helpen om het overzicht terug te krijgen en de juiste weg te vinden voor het duurzaam oplossen van financiële problemen. Sammen heeft coaches door het hele land. Zo is er altijd een coach in de buurt.

Een medewerker aanmelden?

Stuur een mail naar info@sammen.nl of neem telefonisch contact op via 088-6606200, dan sturen wij je een aanmeldformulier toe. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op. We streven ernaar om binnen twee weken de inventarisatie met de medewerker te plannen. Deze tijd heeft de medewerker nodig stukken te verzamelen en informatie met ons te delen voorafgaand aan het gesprek. In geval van een crisissituatie, maken we onze agenda vrij om zo snel mogelijk langs te gaan.

Loonbeslag

Werkgevers worden regelmatig geconfronteerd met financiële problemen van medewerkers. Vaak is een loonbeslag het eerste signaal dat het financieel niet goed gaat met een medewerker. Werkgevers kunnen hulp krijgen bij het proces rondom loonbeslagen.

Bekijk hier de Factsheet over Loonbeslag van Sammen.

Nibud

Voor nog meer informatie kunt u ook de website van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) raadplegen. Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert bij het krijgen van grip op geld.