De branchebijeenkomst op dinsdag 24 mei 2016 stond in het teken van de introductie van de functieprofielen en de diverse toepassingen. De bijeenkomst was erg succesvol

De bijeenkomst werd geopend door gastheer Erwin Rog van De Unie die de zaal meenam in de toekomst van arbeidsvoorwaarden. Via de quiz ‘petje op, petje af’ werd de branchekennis getest. Natascha Tobi van Eagle Security was het beste op de hoogte en sleepte de prijs in de wacht. Onder leiding van dagvoorzitter Marcel Collignon vond een ronde tafelgesprek plaats over de totstandkoming van de functieprofielen. De ronde tafelgenoten Wilma Roskam (Power4People) en Vera Arts (arbeidsdeskundige Facilicom) hebben de zaal veel nieuwe inzichten gegeven hoe je om kunt gaan met re-integratie.

De inclusieve arbeidsorganisatie werd toegelicht door Henny Mulders (advisor inclusive work organization van UWV). Via een filmpje kreeg de zaal een goede indruk hoe Tom Hak namens Securitas invulling geeft aan het ontwikkelen van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Aan de hand van stellingen over Social Return ontstond een levendige discussie in de zaal. Met een pitch van de preferred suppliers kreeg de zaal een goede indruk van de inhoud van het Servicepakket. Lees hier meer over het Servicepakket.

De afgelopen 2 jaar hebben Inge Beewen, Vera Arts, Karin de Koning (register arbeidsdeskundigen) en Gabriëlle Opdam (HR) invulling gegeven aan de functieprofielen. Aan het einde van de bijeenkomst werden de aanwezige dames bedankt voor hun inzet. De conclusie van de middag is dat het online functieprofielensysteem van de beveiligingsbranche, wat in de ontvangstruimte werd gedemonstreerd, van grote toegevoegde waarde is voor een sociaal personeelsbeleid.

Reacties van de gasten: ‘waardevol om met de andere werkgevers en partijen te kunnen sparren over deze onderwerpen’, ‘de beveiligingsbranche heeft een uniek instrument in handen’, ‘interactieve opzet’ en ‘prima middag 10+!’.

Lees hier meer over de functieprofielen.

Wilt u meer informatie over deze branchebijeenkomst en de inhoud? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderstaand een foto impressie van de geslaagde middag.