Handhaving in Coronatijd

Het Coronavirus stelt ons nog steeds op de proef en dat betekent dat we de social distance in acht moeten blijven nemen. Dat geldt voor locaties waar beveiligers werken, dat geldt voor de beveiligingsbedrijven zelf. En dat geldt ook voor het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging. Onze activiteiten vinden zoveel mogelijk op veilige afstand plaats. Dat betekent dat als de social distance niet kan worden nagekomen, bijeenkomsten of bezoeken op afstand plaatsvinden.


Social distance bij onderzoek

Indien uw onderneming de komende periode ingepland is voor een onderzoek naar naleving van de cao, dan zien wij graag dat onze controleur het onderzoek kan uitvoeren op een werkplek die voldoende ruimte biedt. De controleur heeft zelf ook persoonlijke beschermingsmiddelen bij zich, zoals mondkapjes en hygiënische gel, die hij kan gebruiken.
Indien u niet kunt borgen dat de controleur(s) met inachtneming van de social distance het onderzoek op uw locatie kan uitvoeren, dan kan het onderzoek administratief uitgevoerd worden. U kunt dan de stukken die u voor de dag van de controle klaar moet leggen (zie daarvoor de bevestigingsbrief) mailen naar de controleur. Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kunt u contact opnemen met Tanja van der Pols: (controleorgaan@beveiligingsbranche.nl en/of 070 3765890). U dient dit een week voor aanvang van de oorspronkelijke onderzoeksdatum te doen. Indien wij van u geen bericht ontvangen voor een administratieve controle, dan rekenen wij erop dat de controle bij u op kantoor veilig kan plaatsvinden op de afgesproken datum.