Branchemiddag en uitreiking V-factor

23-11-2022
Arno Hofstede wint V-factor 2022

Bekijk hier het fotoverslag van de middag.

Beveiligers zetten vak op de kaart  
ARNO HOFSTEDE VISITEUR EN INSTROOMBEGELEIDER OP SCHIPHOL WINT V-FACTOR 2022

Arno Hofstede (48), visiteur en instroombegeleider op luchthaven Schiphol, werkzaam bij G4S is de winnaar van de V-factor 2022. Volgens de vakjury maken zijn enthousiasme over zijn afwisselende werkzaamheden, ontwikkelingsgerichtheid én zijn alertheid hem een topper. ‘Arno is een ambassadeur van de beveiligingsbranche,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs.

‘In mijn werk als beveiliger op Schiphol kan ik het verschil maken door de manier waarop ik collega's en passagiers benader. Een vriendelijke en ontspannen benadering stelt mensen op hun gemak waardoor ik mijn werk beter kan uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk om daadkrachtig te kunnen zijn wanneer de situatie daarom vraagt,’ aldus de winnaar.

Kunst van het beveiligen
Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Tijdens deze jubileumeditie – de V-factor is dit jaar voor de 10de keer uitgereikt – stond de kunst van het beveiligen centraal. Beveiligen is een vak. Alertheid, mensenkennis, signaleren, alarmeren, een luisterend oor, optreden als het nodig is, stressbestendig zijn. Iedere werkdag en elke situatie kan anders zijn en dat doet een beroep op de creativiteit van beveiligers.’ Hofstede: ‘Voor mij zit dat in het persoonlijke contact, snel kunnen schakelen, kalm blijven en zorgen dat het risico op escalatie zo klein mogelijk blijft.’

Creatieve uitdaging
Arno Hofstede heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, vandaag tijdens de Branchemiddag ontvangen uit handen van juryvoorzitter Marianna Clarijs. Daarbij werd zij ondersteund door Sander Schaepman, bekend van het tv-programma Hunted. In aanwezigheid van Schaepman zijn de drie finalisten eerder uitgedaagd over de kunst van het beveiligen tijdens een graffiti workshop, waarbij zij hun persoonlijke V aan het canvas hebben toevertrouwd.  

Publieksprijs
De andere finalisten zijn Jelle (29), objectbeveiliger bij Business Security International B.V. en Janske Croijmans (21), beveiliger niveau 2 bij Safened.  De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: ‘Zij zijn boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.’ Naast de vakjury kreeg Arno Hofstede ook de meeste stemmen op Facebook, Instagram en LinkedIn en sleept daarmee de publieksprijs in de wacht.

Vakjury
De vakjury van de V-factor 2022, onder voorzitterschap van Marianna Clarijs, bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid