Instructie RI&E

Aan de slag met de vernieuwde RI&E

In de vernieuwde RI&E is een accorderingsfunctionaliteit voor de arbodeskundige toegevoegd. Klik hier om de vernieuwde RI&E te downloaden (inclusief mogelijkheid tot accordering door een arbodeskundige en de ongevallenregistratie voor de Beveiligingsbranche). Bij het installeren van de RI&E wordt tevens een apart programma voor de registratie van ongevallen geïnstalleerd, plus een handleiding.

Systeemeisen

Dit digitale RI&E instrument draait op Windows platformen vanaf Windows XP in combinatie met Internet Explorer versie 5.5 of recenter. Voor het aggregeren van grotere aantallen deel-RI&E's dient u te beschikken over een computer met voldoende werkgeheugen!.

Het is aan te raden om bij oudere (minder krachtige) pc's zoveel mogelijk programma's af te sluiten en alleen dit RI&E programma te laten draaien. Voor het openen van de tekstbestanden (in rtf-formaat) is een programma als Wordpad (standaard bij Windows) of Microsoft Word nodig. Voor het bekijken van de achtergrondinformatie op de vermelde websites is Internet-toegang noodzakelijk.

Downloaden, installeren, en starten van de RI&E en ongevallenregistratie

Klik hier om het bestand (3 MB groot) te downloaden. Het betreft een ZIP-bestand, deze dient u eerst uit te pakken. Kies dan voor opslaan. NB: dit is een zogenaamd .exe-bestand. Indien u binnen uw bedrijf geen rechten heeft om dit soort bestanden te downloaden en/of op uw PC te installeren, neemt u dan contact op met uw afdeling Automatisering. Wellicht is het mogelijk om uw afdeling Automatisering te vragen om dit voor u te installeren. Het bestand is gecontroleerd op virussen. De aanbieder van het bestand kunt u als betrouwbaar aanmerken.

Sla het bestand op uw computer op. Blader na het downloaden met uw Windows Verkenner (Windows Explorer) naar de map waar u het bestand heeft opgeslagen. Dubbelklik het bestand met de naam RIEBeveiliging.exe. U wordt vervolgens door de installatie geleid. Aan het einde kunt u de RI&E direct laten opstarten. Zodra de RI&E is gestart, ziet u in het scherm rechtsboven een knop die de handleiding opent.

De installatie plaatst snelkoppelingen naar de RI&E, de ongevallenregistratie, en de handleiding in uw Start Menu. Dit bevindt zich onder de Start-knop linksonder in uw scherm. Kies vervolgens: Programma's - RIE Beveiliging.