Kevin Timmermans genomineerd voor V-factor 2023

De menselijke maat te midden van het winkelend publiek


“Winkelbeveiliging is mijn passie, mijn werk, maar ook een beetje mijn hobby”, zegt Kevin Timmermans (31), winkelsurveillant van Safened. “Ik geef mensen graag een veilig gevoel, help waar nodig en ben streng als het moet.”

Werkzaam in het Retailpark Roermond maakt Kevin deel uit van het lokale retail interventieteam. “Samen zorgen we voor de veiligheid van ondernemers en bezoekers. Vrijwel dagelijks maak ik diefstallen mee, maar ook geweldincidenten. Ik steek ook graag een helpende hand toe, bijvoorbeeld voor iemand die slecht ter been is. Laatst nog heb ik een slechtziende geholpen om het juiste merk tandpasta te vinden in de drogisterij. Ik heb hem ook nog even begeleid naar de kassa.”

Hoe pakt hij klanten aan die over de schreef gaan? “Eigenlijk is elke situatie anders. De meeste dieven geven snel toe en werken mee. Maar je hebt ook types die de grens opzoeken. Ik los dat op door rustig te blijven praten, de persoon aan te blijven kijken en zo de-escalerend te werken. Het is de kunst om mee te bewegen met de persoon in kwestie die vaak te kampen heeft met een achterliggend probleem. Ook als iemand dreigt door te slaan, probeer ik oog te houden voor de mens daarachter.”

Kevin is erg enthousiast over zijn werk: “Ik ga elke dag met plezier aan de slag, dit werk is voor mij een feest. Eerder was ik actief in de mobiele surveillance, in de logistiek en in de zorg, maar uit winkelbeveiliging haal ik de meeste voldoening”.

Hoe kijkt hij naar de toekomst? “Ik ben als jonge jongen begonnen en heb heel veel geleerd in de uitoefening van het vak. Dingen uit het dagelijks leven gebruik als ik als beveiliger, hierdoor kan ik situaties goed inschatten. Sinds kort ben ik benoemd tot teamleider. Ik denk dat collega’s best een beetje blij met mij zijn, omdat ik positiviteit uitstraal. Dat wil ik ook uitdragen met de V-factor: wat extra waardering is welkom. Omdat we vaak op de achtergrond werken kunnen we als vakgenoten best een schouderklopje gebruiken.”

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid