Pensioen in de beveiliging

Premie 2020

De kostendekkende premie voor 2020 is vastgesteld op 35%.

 

Pensioencontroles

Vanaf oktober 2017 voert het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) pensioencontroles uit voor het Bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging. De pensioencontroles staan apart van de cao-controles.

 

Informatie over uw pensioen

Op beveiligingspensioen.nl vindt u snel en makkelijk alle informatie over het pensioen. Werkgevers zorgen voor aanmelding van de beveiliger bij het Bedrijfstakpensioenfonds.

De pensioenregeling is gewijzigd met ingang van 1 januari 2020. Wat deze wijzigingen voor u betekenen, wordt uitgelegd in een webinar van het Pensioenfonds Beveiliging. Bekijk hier het webinar.

De website kan nu op alle apparaten goed worden bekeken: pc, tablet én smartphone. De zoekfunctie is verbeterd en de indeling aangepast. De website bevat duidelijk afgebakende gedeeltes voor werkgevers en werknemers. Hierdoor is het eenvoudiger om snel en gericht informatie te vinden.

Kijk gerust eens rond op beveiligingspensioen.nl!

Voor wie geldt het pensioen in de beveiliging?

Beveiligers van 21 jaar of ouder, in dienst van een particuliere beveiligingsorganisatie, zijn aangesloten bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de particuliere beveiliging. Dit geldt niet voor beveiligers met een afroepcontract.

In artikel 79 van de cao Particuliere Beveiliging is afgesproken dat iedere werknemer van 21 jaar en ouder wordt opgenomen in de pensioenregeling van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging, indien hij voldoet aan de bij die regeling gestelde eisen.

Pensioennieuws digitaal

Steeds meer informatie is op internet te vinden. En steeds meer organisaties versturen hun post digitaal. Ook Pensioenfonds Beveiliging gaat met de tijd mee. Sinds 2015 ontvangen u en uw werknemers digitaal informatie van het pensioenfonds.

 

Nieuwsbrief voor werkgevers: blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op pensioengebied? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Pensioenfonds Beveiliging. U ontvangt dan regelmatig per e-mail het laatste nieuws.

 

Nieuwsbrief voor werknemers: blijf op de hoogte van uw pensioen 

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Pensioenfonds Beveiliging. U ontvangt een aantal keren per jaar het laatste nieuws over uw pensioen en de gevolgen over wettelijke wijzigingen in uw mailbox. 

 

Meer informatie

U kunt naar de website beveiligingspensioen.nl of bellen met (werknemer) 050 - 582 19 24/(werkgever) 050 - 582 19 25.