Pensioen

Nu verdiepen in later

Informatie over het pensioen

Op beveiligingspensioen.nl vind je snel en makkelijk alle informatie over het pensioen. Werkgevers zorgen voor aanmelding van de werknemer bij het Bedrijfstakpensioenfonds.

Kijk gerust eens rond

Voor wie geldt het pensioen in de beveiliging?

Werknemers van 18 jaar of ouder, in dienst van een particuliere beveiligingsorganisatie, zijn aangesloten bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de particuliere beveiliging. Dit geldt sinds 1 januari 2023 ook voor werknemers met een afroepcontract.

Pensioennieuws digitaal

Steeds meer informatie is op internet te vinden. En steeds meer organisaties versturen hun post digitaal. Ook Pensioenfonds Beveiliging gaat met de tijd mee. Sinds 2015 ontvangen werknemers en werkgevers digitaal informatie van het pensioenfonds.

Pensioenpremie 2024

Werknemers betalen 12,3% van de salarissom voor pensioenopbouw. Jaarlijks wordt berekend wat dit betekent als percentage van de pensioengrondslag. Voor 2023 betekent dit 27,1% van de pensioengrondslag. Werknemers betalen 40% van de premie. Werkgevers betalen 60%.

Invoering nieuwe pensioenregeling 2026

Alle pensioenregelingen in Nederland worden aangepast aan de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen Dat betekent dat iedereen ermee te maken krijgt. Dus ook onze sector.

Het afgelopen jaar hebben sociale partners met elkaar gesproken over de nieuwe regeling voor beveiligers en de overgang van oud naar nieuw. Het Bedrijftakpensioenfonds Particuliere Beveiliging vertelt er alles over.

Pensioencontroles

Het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) voert in opdracht van pensioencontroles uit voor het Bedrijfstakpensioenfonds Particuliere Beveiliging. De pensioencontroles staan apart van de cao-controles.

Nieuwsbrief voor werkgevers

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op pensioengebied? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Pensioenfonds Beveiliging. Je ontvangt dan regelmatig per e-mail het laatste nieuws.

Aanmelden

Nieuwsbrief voor werknemers

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Pensioenfonds Beveiliging. Je ontvangt een aantal keren per jaar het laatste nieuws over je pensioen en de gevolgen over wettelijke wijzigingen in je mailbox.

Aanmelden

Meer informatie

Je kunt naar de website beveiligingspensioen.nl of bellen met (werknemer) 050 - 5821924 / (werkgever) 050 - 5821925.

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid