Stefan Zijnstra genomineerd voor V-factor 2023

Verantwoordelijke controleur van distributiecentra

Met zeven objecten onder zijn hoede heeft Stefan Zijnstra (24), hoofdbeveiliger van Securitas, een behoorlijke verantwoordelijkheid. Hij werkt 6,5 jaar in de beveiliging en heeft in die periode snel carrière gemaakt. “Ik heb mijzelf goed leren kennen waarbij ik probeer de beste versie van mijzelf te creëren.”

Stefan werkt in het distributie- en fulfilment centrum van Bol.com in Waalwijk, dat een terrein beslaat van zo’n 15 voetbalvelden. Hier zijn 1.600 mensen in de weer, grotendeels van buitenlandse origine. Bij de in- en uitgang tref je een securitystraat aan, die zich laat vergelijken met Schiphol. Stefan en zijn collega’s controleren of geen goederen mee naar huis worden genomen.

Met zijn 24 jaar is zijn snelle benoeming tot teamleider en een jaar later tot hoofdbeveiliger best opmerkelijk. “Mijn leidinggevende van Securitas heeft mij hiervoor gevraagd. Het is voor de collega’s best even wennen als je ineens tot chef wordt gebombardeerd. Maar ik ben kritisch op mijzelf en kom zelfverzekerd over. Dat laat ik zien op de werkvloer.”

Wat ziet hij zelf als zijn succesfactoren? “Communicatie is heel belangrijk en het is zaak dat rapportages inhoudelijk 100% kloppen. Ook moet je optreden bij incidenten en calamiteiten voorbeeld stellend zijn. In deze positie ben ik verantwoordelijk voor de opdrachtgever en voor de mens. Mijn leidraad is: weten waar elke situatie om vraagt. Mijn klant heeft eisen als ik rapporteer, in het werk is adequaat reageren een vereiste. Of het nu gaat om agressie, diefstal of een hartstilstand, snel handelen en de situatie onder controle krijgen staat op 1.”

Is hij uitgegroeid of droomt hij al van een volgende uitdaging? “Dit is zeker niet mijn laatste stap”, vertelt Stefan. “Ik zou wel security coördinator willen worden, een baan waarin je helemaal opgaat in het beveiligingsproces.”

“De V-factor zie ik als kans om mensen te bereiken, die nog niet in onze sector werken. Je ziet toch een nogal klassiek, stereotiepe beeld van het vak dat zoveel meer te bieden heeft. Gastvrijheid en vriendelijkheid dragen bij tot meer veiligheid, dat altijd voorop staat. Je wekt vertrouwen op als je met overtuiging je werk doet.”

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid