Subsidies
Naast de tegemoetkomingen vanuit het opleidingsfonds, zijn er ook interessante regelingen vanuit de overheid

Subsidies

Subsidiepraktijkleren

De subsidiepraktijkleren is tot en met 2023 verlengd. Als werkgever kan je een subsidie praktijkleren aanvragen. Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student en een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten. Na afloop van de begeleiding kunt u uw begeleidingskosten indienen. De subsidie kan aangevraagd worden in de periode van 2 juni t/ m 16 september 2019.

 

Ontwikkeladvies 45plussers

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Centrale vragen hierin zijn hoe jij je toekomst over een aantal jaren ziet en welke stappen jij daarvoor gaat ondernemen.

 

Aanvragen ESF subsidies

Nederland heeft vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) geld beschikbaar gesteld voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor duurzame inzetbaarheid. Onder het thema Duurzame Inzetbaarheid kunnen bedrijven en (overheid)instellingen subsidie aanvragen. ESF subsidies zijn beschikbaar in de periode van 8 t/m 12 april 2019. De voorwaarden voor het aanvragen van de subsidies kunt u hier vinden.