V-factor

Voor beveiligers die eruit springen

Jubileumeditie V-factor!

Bekijk hier het fotoverslag van de middag.

Beveiligers zetten vak op de kaart  
ARNO HOFSTEDE VISITEUR EN INSTROOMBEGELEIDER OP SCHIPHOL WINT V-FACTOR 2022

Arno Hofstede (48), visiteur en instroombegeleider op luchthaven Schiphol, werkzaam bij G4S is de winnaar van de V-factor 2022. Volgens de vakjury maken zijn enthousiasme over zijn afwisselende werkzaamheden, ontwikkelingsgerichtheid én zijn alertheid hem een topper. ‘Arno is een ambassadeur van de beveiligingsbranche,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs.

‘In mijn werk als beveiliger op Schiphol kan ik het verschil maken door de manier waarop ik collega's en passagiers benader. Een vriendelijke en ontspannen benadering stelt mensen op hun gemak waardoor ik mijn werk beter kan uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk om daadkrachtig te kunnen zijn wanneer de situatie daarom vraagt,’ aldus de winnaar.

Kunst van het beveiligen
Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Tijdens deze jubileumeditie – de V-factor is dit jaar voor de 10de keer uitgereikt – stond de kunst van het beveiligen centraal. Beveiligen is een vak. Alertheid, mensenkennis, signaleren, alarmeren, een luisterend oor, optreden als het nodig is, stressbestendig zijn. Iedere werkdag en elke situatie kan anders zijn en dat doet een beroep op de creativiteit van beveiligers.’ Hofstede: ‘Voor mij zit dat in het persoonlijke contact, snel kunnen schakelen, kalm blijven en zorgen dat het risico op escalatie zo klein mogelijk blijft.’

Creatieve uitdaging
Arno Hofstede heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, vandaag tijdens de Branchemiddag ontvangen uit handen van juryvoorzitter Marianna Clarijs. Daarbij werd zij ondersteund door Sander Schaepman, bekend van het tv-programma Hunted. In aanwezigheid van Schaepman zijn de drie finalisten eerder uitgedaagd over de kunst van het beveiligen tijdens een graffiti workshop, waarbij zij hun persoonlijke V aan het canvas hebben toevertrouwd.  

Publieksprijs
De andere finalisten zijn Jelle Verhulst (29), objectbeveiliger bij Business Security International B.V. en Janske Croijmans (21), beveiliger niveau 2 bij Safened.  De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: ‘Zij zijn boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.’ Naast de vakjury kreeg Arno Hofstede ook de meeste stemmen op Facebook, Instagram en LinkedIn en sleept daarmee de publieksprijs in de wacht.

Vakjury
De vakjury van de V-factor 2022, onder voorzitterschap van Marianna Clarijs, bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.


Veiligheid raakt iedereen

Havenbeveiliger Marco Engelfriet wint V-factor 2021

Havenbeveiliger Marco Engelfriet, werkzaam bij Securitas is de winnaar van de V-factor 2021. Volgens de vakjury laat hij met zijn natuurlijke rust en overwicht zien dat hij het werk helemaal in de vingers heeft en gaat hij technologische ontwikkelingen niet uit de weg. ‘Marco is een ambassadeur van de beveiligingsbranche,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs. 

‘Als beveiliger schat je risico's in waar een bedrijf misschien niet eens bij stil heeft gestaan. Observaties, ingrijpen en creatief meedenken zijn hele belangrijke V-factoren die onmisbaar zijn in ons vak,’ aldus de winnaar. 

Bekijk hier zijn reactie

Uitgedaagd door Danny Makkelie 

Marco Engelfriet heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, vandaag ontvangen uit handen van juryvoorzitter Marianna Clarijs. Daarbij werd zij online geassisteerd door scheidsrechter Danny Makkelie. Makkelie heeft de drie finalisten eerder uitgedaagd in het KNVB Replay Center en ze aan de tand gevoeld over de opkomst van technologie en digitale hulpmiddelen in het werk. 

Beveiligers 2.0

Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Dit jaar zijn we zoek gegaan naar beveiligers 2.0. En dat zijn alle drie de finalisten. Deze beveiligers onderkennen dat technologie en digitale hulpmiddelen niet meer zijn weg te denken in onze branche en gaan daar in de praktijk adequaat mee om.’ Engelfriet: ‘Preventie is belangrijk in ons werk, erger proberen te voorkomen. Net zoals Danny Makkelie kun je ons ook zien als scheidsrechter, wij observeren en komen in actie als iets niet in de haak is.’

Publieksprijs

De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: ‘Zij zijn boegbeelden van de beveiligingsbranche en verdienen alle lof.’ De andere finalisten zijn Loura Knol, objectbeveiliger en teamleider bij Randstad Bewaking en Shelby Perez, objectbeveiliger bij Safened. Laatstgenoemde kreeg de meeste stemmen op Facebook en Instagram en sleept daarmee de publieksprijs in de wacht.

Vakjury

De vakjury van de V-factor 2021 bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing ‘Wie heeft de V-factor?’ is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

Volg de verkiezing op Facebook, LinkedIn en nu ook op Instagram.

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid