V-learning veelgestelde vragen

Wat is V-learning?
V-learning is het compleet vernieuwde leerplatform van de Beveiligingsbranche. Wil jij je verder ontwikkelen als beveiliger en je kennis up-to-date houden, dan is V-learning echt wat voor jou. 
V-learning is speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik, interactief en ontwikkeld in samenwerking met beveiligers. Geen taaie lesstof, maar korte vragen en antwoorden in een aantrekkelijke vorm. Bij elke module ontvang je feedback.

Hoe werkt V-learning?
De omgeving is opgebouwd uit modules die je naar keuze kunt volgen. Bij de start kun je kiezen uit tien modules, die in de loop van de tijd worden uitgebreid. Sommige modules die je hebt behaald, bieden de mogelijkheid om een certificaat te downloaden.

Waarom zou ik als beveiliger V-learning gaan gebruiken?
V-learning helpt je jouw vak bij te houden. Het vak en de maatschappij staan niet stil. Van beveiligers wordt verwacht dat zij hun kennis en vaardigheden up to date houden. V-learning biedt de kans om in je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste uitkomt, te werken aan je vakkennis.

Is mijn privacy gewaarborgd?
V-learning is persoonlijk en 100% privacy proof. Je hebt een eigen pagina die niet wordt niet gekoppeld aan de werkgever. Alleen jij hebt toegang tot informatie over jouw  voortgang en resultaten. Mocht je een mail ontvangen met een update dat er nieuwe modules zijn toegevoegd is deze automatisch gegenereerd en zal je enkel ontvangen als er daadwerkelijk nieuwe modules zijn doorgevoerd”.

Wat is de beste manier om V-learning te gebruiken?
De omgeving is ontwikkeld voor zowel gebruik op de pc, mobiel als tablet. Voor optimaal gebruik kunt u V-learning het beste gebruiken op mobiel of tablet.

Hoeveel tijd kost het om V-learning te gebruiken?
Je hebt zelf de touwtjes in handen. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ambitie is het aan jou om ermee aan de slag te gaan. Je kunt er elke keer een kwartier voor uittrekken, of zoveel langer als het jou uitkomt.

Wat is de rol van de werkgever?
De werkgever ontvangt de inlogcode, waarmee beveiligers kunnen starten. Verder is het nuttig als de werkgever het gebruik van V-learning stimuleert. Goed voor de beveiligers, goed voor het bedrijf, goed voor de branche.

Hoe start je met V-learning?
De eerste keer dat je gebruikmaakt van V-learning moet je jezelf eerst registreren met de inlogcode dat je vanuit je werkgever ontvangen heb. Na de registratie kan je inloggen met je persoonlijke mailadres en je eigen gekozen wachtwoord.

Hoe actueel is V-learning?
V-learning wordt stap voor stap steeds verder uitgebreid en biedt de mogelijkheid om in te spelen op actuele thema’s of onderwerpen.

Hoe kom ik aan een inlogcode?
De inlogcode wordt afgegeven aan uw werkgever. U kunt bij uw eigen organisatie dus de inlogcode opvragen. Mochten er problemen zijn bij het ophalen van inlogcodes bij uw werkgever, kunt u contact opnemen met opleiden@beveiligingsbranche.nl.

Hoe komt de werkgever aan de inlogcode?
SFPB stuurt alle werkgevers een inlogcode. Inlogcode niet ontvangen? Dan kan de werkgever een inlogcode aanvragen via opleiden@beveiligingsbranche.nl 

Blijft mijn persoonlijke pagina altijd toegankelijk?
In principe wel, maar na 6 maanden inactiviteit krijgt de beveiliger een melding dat de persoonlijke pagina verwijderd zal worden. Als er niets wordt gedaan met deze melding, dan zal de persoonlijke pagina opgeheven worden. Een beveiliger zal zich dan opnieuw moeten registreren  met de inlogcode die hij op zijn werkgever kan opvragen.

Hoe kan ik een certificaat downloaden?
Een certificaat kan alleen gedownload worden als alle modules basiskennis zijn afgerond. Bij de voortgang kan een deelnemers bekijken hoe ver de voortgang is en welke modules nog afgerond moeten worden. Pas na afronding van alle modules kan een certificaat gedownload worden.

Het lukt me niet om een certificaat te downloaden. Wat kan ik nu het beste doen?
Probeer je browser een paar keer te verversen en probeer het later nog een keer.

Heeft het certificaat dezelfde meerwaarde als een SVPB certificaat?
Nee, het certificaat is uitgegeven door de beveiligingsbranche en betreft een certificaat van deelname. Er kunnen ook geen rechten worden ontleend aan dit certificaat.

Ik heb al mijn modules afgerond. Komen er nog nieuwe modules bij?
Ja dat klopt. Twee keer per jaar worden er nieuwe modules toegevoegd aan V-learning.