Ervaringen V-learning Tom de Klerk

‘Voor aspirant-beveiligers en ervaren rotten’

‘Kennis opfrissen is hard nodig’

“Ik vind V-learning een goede, handige tool voor beveiligers. Je kunt het inzetten voor nieuwkomers tijdens het inwerktraject binnen je bedrijf. Maar ook voor ervaren rotten in het vak is het nuttig om hun kennis op te frissen”, zegt Tom de Klerk directeur van Security Network en lid van de stuurgroep Opleiden van Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging.

Kwartiertje

Hij vindt dat V-learning mooi aansluit bij de opleidingsbehoefte van beveiligingsbedrijven. “Je ziet dat ervaren beveiligers die al twintig jaar meedraaien, behoefte hebben aan een update op basisniveau. Neem het verschil tussen iemand aanhouden of staand houden. Sommigen hebben daar problemen mee en vragen zelf om hulp daarbij. Dan komt V-learning echt van pas. Het kost niet veel tijd, met een kwartiertje kom je al een heel eind.” 

Certificaten

Maar hoe zorg je ervoor dat V-learning echt gebruikt wordt? “Het is aan het bedrijf om er tijd voor vrij te maken. Bij Security Network denken we eraan om elke beveiliger 1 uur per maand in V-learning te laten duiken. We gaan beveiligers dan niet controleren op hun voortgang. Dat kan ook helemaal niet, want niemand kan meekijken in jouw V-learning omgeving. We willen wel dat zij certificaten inleveren als bewijs dat ze modules hebben afgerond. Vrijblijvend werkt niet, we maken het verplicht.”

Gratis

Waarom stappen werkgevers nog niet massaal in? “Ik vermoed dat werkgevers soms wat terughoudend zijn om V-learning aan te bieden, omdat ze denken dat het geld kost. Ook weten ze niet altijd wat het inhoudt en wat er te halen is. Ik adviseer ze om het eerst zelf te testen en te ervaren hoe het werkt. Gebruik van het platform is gratis, dus maak er gerust gebruik van, is mijn boodschap.”

“Binnen mijn eigen bedrijf willen we serieus werk maken van V-learning. We gaan laten zien hoe het werkt en wat het je oplevert. Ook teamleiders hebben hierin een rol. We gaan nu echt van start.”

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid