Zo’n zestig HR-medewerkers, directeuren, arbo-coördinatoren, beveiligers en preventiemedewerkers zijn te gast tijdens de branchemiddag "De Veilige Beveiliger" op 14 november 2017. Het centrale onderwerp: zorgt de beveiliger alleen voor de veiligheid van uw klant of denkt hij ook aan de eigen veiligheid? 

Anita Hertogh, projectleider Inspecties PSA (psychosociale arbeidsbelasting) benoemt diverse oplossingen die de Arbocatalogus en de Inspectie SZW aandragen. Hertogh ziet nog verbeterpunten zijn bij de aanpak van PSA bij de beveiliging. Zij adviseert te investeren in een goede veiligheidscultuur en arbozorgsysteem. Ook raadt zij aan om leidinggevenden te trainen op herkenning en aanpak van signalen. “Pak die signalen op”, aldus Hertogh.

Voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis doet een boekje open over de regels op en buiten het veld. Is dit vergelijkbaar met het werken in een beveiligingsbedrijf? Wat doe je als een grensrechter het anders ziet dan jijzelf? Zijn tips: “Deel je ervaringen, zo leer je van elkaar. Vertrouw op je collega’s en blijf jezelf”. Bekijk hier een impressie.

Ook wordt de vernieuwde website van de Arbocatalogus gepresenteerd, het digitale oplossingenboek met voorbeelden voor veilig en gezond werken. Drie experts - een fysiotherapeut, een psychologe en een trainer - leiden de thema’s in: hoe herken je een risico en wat kun je doen? Bekijk hun video’s: