Servicecentrum
Het Servicecentrum helpt verzuim te verlagen en werkomstandigheden te verbeteren in de beveiligingsbranche.

Servicecentrum Particuliere Beveiliging

Jaarlijkse Branchemiddag

Op 20 november 2018 is de jaarlijkse branchemiddag van het Servicecentrum Particuliere Beveiliging in Soesterberg gehouden. Het thema van deze middag is “Het beveiligingswerk verandert! Verandert u mee?” Ellie Lust, laat zien dat het politie- en beveiligingswerk steeds meer verbonden zijn.

Sprekers uit de branche

Ron Mense van Securitas signaleert enkele trends in de beveiliging: techniek wordt goedkoper, security is onderdeel van groter geheel en er zijn meer Big Data beschikbaar. Hoe gaan we hier als beveiliger mee om? Zijn advies: blijf nieuwsgierig en volg een goede opleiding. 

Beveiliging vindt dag en nacht plaats. Hennie Havenaar van Syntro bespreekt hoe medewerkers gezond de klok rond kunnen gaan. Roosters in de nacht zijn onvermijdbaar. Roosteren met voldoende hersteltijd is aan te raden. 

Mart Vergouwen van I-Sec spreekt over het voordeel van techniek maar dit betekent tegelijkertijd dat machines het van de mens overnemen. Slimme camera’s vervangen de beveiligingsmedewerkers.

Ellie Lust

Ellie Lust, voorheen woordvoerder bij de politie, legt de aanwezigen de vraag voor: Waarom word je beveiliger? Een beveiliger en agent willen beiden mensen helpen.

Lust geeft aan dat het beveiligingswerk en politiewerk nog veel meer overeenkomsten hebben. Zij laat dit met diverse filmpjes zien. Het uniform zorgt dat je in de gaten wordt gehouden. De burger gebruikt social media om “ongeregeldheden” te tonen.

Ellie Lust geeft tips vanuit de branche zelf hoe om te gaan met agressie en geweld en spreekt over haar ervaringen in binnen- en buitenland.

Vanuit de zaal komen diverse vragen over samenwerking politie en beveiliging. Komt de politie als er nog geen delict is gepleegd? “Jazeker” antwoordt Ellie Lust. “Preventie is een belangrijke taak”.

De geslaagde middag wordt door Gepke Haringsma van het Servicecentrum Particuliere Beveiliging afgesloten met de tip: Werkgever en werknemer ga in gesprek met elkaar. De beveiligingswereld verandert en we moeten nog lang (gezond) aan de slag!

Bekijk hier diverse foto’s voor een impressie!

Lees hier een uitgebreid verslag van de middag!

Succesvolle regiomiddag “De vitale beveiliger”

Zo’n 20 directieleden, HR-medewerkers, OR-leden, kaderleden vakbonden en preventiemedewerkers zijn te gast op de eerste regiobijeenkomst op 29 mei 2018 in Dordrecht. Het thema van deze middag: de vitale beveiliger is van verschillende kanten bekeken.

Gepke Haringsma van het Servicecentrum Particuliere Beveiliging heet iedereen welkom en geeft een korte toelichting op het programma van de middag.

Micha Aarts van Sammen financiële coaching laat door filmpjes en stellingen de aanwezigen nadenken. Heeft de werkgever een rol bij schulden van de werknemer? Schulden veroorzaken stress en dat heeft invloed op het werk.

Vervolgens geeft Desiree de Ronde van VGZ Zorgverzekering een presentatie over bedrijfsgezondheidszorg met tussendoor een rustgevend intermezzo.

Stephan Kapma, trainer van Q-steps, doet een boekje open over agressie en geweld. Het is van belang om een normenkader te hebben in een bedrijf. Werkgever en werknemer moeten gezamenlijk aan de slag.

Dit jaar organiseert het Servicecentrum nog drie bijeenkomsten in het land. De eerstvolgende bijeenkomst is op 27 september in Arnhem. Kom ook en laat u inspireren. Voor meer informatie en aanmelden klik op lees meer.
Lees meer

Branchemiddag op 20 november 2018 met Ellie Lust

Het beveiligingswerk verandert! Verandert u mee?

 

Ieder jaar organiseert de Beveiligingsbranche een gratis branchemiddag voor werkgevers en werknemers in de branche.

Het thema van dit jaar is: Het beveiligingswerk verandert! Verandert u mee?

 

Ellie Lust neemt u mee in de veranderingen bij de politie.

  • Wat verandert er in het werk? Hoe daarmee om te gaan?
  • Wat voor effect heeft media?
  • Samenwerking tussen beveiliging en burgers?

 

Andere onderwerpen zijn:

  • Techniek verandert van slagboom in computer. Wat merkt u daarvan?
  • Hoe zorgt u ervoor dat u tot uw pensioen gezond aan de slag blijft? Hebben wisselende (nacht) roosters invloed?

Door Hennie Havenaar van Syntro.

 

Mis het niet en kom ook!

 

Wanneer: dinsdag 20 november 2018 van 14.00 tot 17.00 uur

Waar: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

 

Schrijf hier nu gratis in.

Lees meer

Meld u aan voor de regiobijeenkomsten in het land

 

Het Servicecentrum organiseert regiobijeenkomsten (13.30-16.00 uur) ‘De vitale beveiliger’.

 

Datum

Locatie

Plaats

27-09-2018

VGZ

Arnhem

06-11-2018

VGZ

Eindhoven

De middagen zijn voor directie, HR-medewerker, OR-leden, kaderleden vakbonden en preventiemedewerkers om ervaringen met elkaar uit te wisselen over agressie en geweld, bedrijfsgezondheidszorg en schulden werknemer (heeft werkgever een rol?).

U kunt zich hier inschrijven.

 

 

Maak gebruik van het branchecollectief van VGZ voor uw ziektekostenverzekering!

Lees meer

Vernieuwde website van de Arbocatalogus gelanceerd op branchemiddag De Veilige Beveiliger

Zo’n zestig HR-medewerkers, directeuren, arbo-coördinatoren, beveiligers en preventiemedewerkers zijn te gast tijdens de branchemiddag De Veilige Beveiliger op 14 november 2017. Het centrale onderwerp: zorgt de beveiliger alleen voor de veiligheid van uw klant of denkt hij ook aan de eigen veiligheid? 

Lees meer

Branche RI&E aangepast

Het Servicecentrum heeft de branche RI&E laten aanpassen. Deze aanpassingen hebben te maken met de wijzigingen in de Arbowet per 1 juli 2017. Op een tweetal punten hebben deze wijzigingen ook gevolgen voor de inhoud van de branche RI&E instrumenten: het contract met de Arbodienst en de taak van de preventiemedewerker.

Lees meer

Kom uit de geldzorgen!

Startpunt Geldzaken heeft sinds kort het derde geldplan gereed: Kom uit de geldzorgen. Dit geldplan is gericht op huishoudens met financiële problemen. Stapsgewijs wordt men geholpen de financiële situatien in kaart te brengen en actie te ondernemen om uit de geldzorgen te komen. Er zijn ook geldplannen beschikbaar met de onderwerpen: Beter rondkomen en Sparen, aflossen of beleggen?

Lees meer

Arbocatalogus Beveiligingsbranche in de Tweede Kamer

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een brief naar de Tweede Kamer over de aanpak van ongewenste omgangsvormen de Arbocatalogus van de Beveiligingsbranche als goed voorbeeld gebruikt. Diverse media zoals het ANP en het AD hebben 26 september jl. bericht over deze brief die u hier kunt lezen. Natuurlijk iets om trots op te zijn.

Wilt u meer informatie over onze Arbocatalogus, klik hier.

Lees meer