V-factor 2023

Voor beveiligers die eruit springen

Beveiligers zetten vak op de kaart

Beveiligers zetten vak op de kaart 
HOOFDBEVEILIGER STEFAN ZIJNSTRA WINT V-FACTOR 2023

Stefan Zijnstra (24), hoofdbeveiliger bij Securitas is de winnaar van de V-factor 2023. Volgens de vakjury laat hij zien dat groei en ontwikkeling, zowel persoonlijk als in je loopbaan, in de beveiliging heel goed mogelijk zijn. Tijdens de branchemiddag in Ouwehands Dierenpark heeft Zijnstra uit handen van Arno Hofstede, de winnaar van 2022, de hoofdprijs in ontvangst genomen.

Wat ziet hij zelf als zijn succesfactoren? ‘Communicatie is heel belangrijk en het is zaak dat rapportages inhoudelijk 100% kloppen. Ook moet je optreden bij incidenten en calamiteiten voorbeeld stellend zijn. In mijn positie ben ik verantwoordelijk voor de opdrachtgever en voor de mens. Mijn leidraad is: weten waar elke situatie om vraagt,’ aldus de winnaar.

Natuurtalenten
Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: ‘Observeren, een scherpe blik, voelen wanneer gevaar dreigt, goed luisteren, stressbestendig en alert zijn, samenwerking, alarmeren. Er zijn bijzondere parallellen te trekken tussen mens en dier. Voor de V-factor 2023 zijn we daarom op zoek gegaan naar natuurtalenten.’ Zijnstra: ‘In het werk is adequaat reageren een vereiste. Of het nu gaat om agressie, diefstal of een hartstilstand, snel handelen en de situatie onder controle krijgen staat op 1.’

Stefan Zijnstra heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, vandaag tijdens de branchemiddag ontvangen. Freelance natuurkenner en tv-boswachter Arjan Postma, bekend van tv-programma’s als RTL Late Night en Het zijn net mensen, lokte eerder al de drie genomineerden uit de tent door met de beveiligers de vergelijking te maken tussen natuur/dier en het beveiligingsvak.

Publieksprijs
De andere finalisten zijn Tim van der Bij (28), camera observant/centralist bij G4S en Kevin Timmermans (31), winkelsurveillant bij Safened. De jury is bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van deze drie beveiligers. Juryvoorzitter Marianna Clarijs: ‘Het zijn beveiligers die gedreven zijn en uitblinken in het beveiligingsvak.’ Naast het oordeel van de vakjury Tim van der Bij de meeste stemmen op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn en sleept daarmee de publieksprijs in de wacht.

 Vakjury
De vakjury van de V-factor 2023, onder voorzitterschap van Marianna Clarijs, bestaat uit Arno Hofstede (winnaar van de V-factor 2022), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

© Copyright 2023 Beveiligingsbranche.nl - Disclaimer - Privacybeleid